Home of Textile investerar i ny kompetens och erfarenhet för nästa etapp på tillväxtresan

Home of Textile investerar i ny kompetens och erfarenhet för nästa etapp på tillväxtresan

Home of Textile investerar i ny kompetens och erfarenhet för nästa etapp på tillväxtresan

Home of Textile har tydliga tillväxtambitioner och ägarna har valt att investera i ny kompetens och erfarenhet. Bolaget förstärker ledningens och styrelsens förmåga att fortsätta utveckla bolaget. I början av juni utökades ledningen med Elin Andersson från Ellos Group som tillträdde som Operativ Chef. På Home of Textile Scandinavia ABs årsstämma den 30e juni 2022 valdes Peder Johannisson till ny styrelseordförande och Kristina Hermansson till ny styrelseledamot.

– Tillsammans med Peder Johannisson, som en extra resurs i Home of Textile under det senaste året, har ägarna gemensamt tydliggjort vart vi vill med Home of Textile. Målsättningarna med våra varumärken har tydliggjorts och en organisation för tillväxt har byggts. För nästa steg föll det sig naturlig att Peder kliver in som ny ordförande för att coacha VD Asgeir Eiriksson i genomförande av bolagets planer och leda styrelsens arbete framhåller Magnus Trast, VD på Investment AB Chiffonjén, som är bolagets största delägare.

- Kristina Hermansson förstärker också styrelsen med sin erfarenhet från att anpassa verksamheter och varumärken utifrån nya förutsättningar och etablera nya digitala försäljningskanaler. Nästa etapp av vår långa resa har bara börjat, säger Magnus.

– Vi riktar också ett stort tack till Ove Långström och Malin Sundström som under flera år med stor energi varit en del av Home of Textiles aktiva styrelsearbete. De har verkligen bidragit med sina erfarenheter och olika perspektiv till utvecklingen av verksamheten avslutar Magnus.

 

DET ÄR DAGS FÖR NÄSTA STEG!

Tillsammans med styrelsen och Peder har vår VD Asgeir Eiriksson sedan ett år tillbaka haft fokus på att tydliggöra bolagets strategier samt förbereda organisationen för nästa fas i Home of Textiles resa. Vi vill skapa värden genom långsiktig lönsam tillväxt.

– Vi på Home of Textile har utvecklat våra varumärken Boel & Jan samt Jakobsdals med framgång de senaste åren. Det arbete som våra fantastiska medarbetare har gjort under pandemin är inspirerande och jag är säker på att våra kunder och partners känner av vår energi, både i våra möten och i sortimentsutvecklingen hävdar Asgeir.

– Jag är glad över att fortsätta arbeta med Peder i hans roll som vår nye ordförande samt med vår nya ledamot Kristina. Ny energi, nya insikter samt nytt fokus ger resultat och jag känner stor tillförsikt inför vår fortsatta utveckling av Home of Textile. Vi har under det senaste året tillsatt flera tjänster - till exempel har vi förstärkt vår marknads- och inköpsfunktion samt vårt lager. Detta för att stärka organisationen och möta marknaden och jag känner nu att vi är redo för ytterligare tillväxt säger Asgeir.

 

MED ÖVER 20 ÅRS ERFARENHET AV GLOBAL MARKNADSFÖRING OCH FÖRSÄLJNING I TEXTILA BOLAG SOM ETON, ABECITA OCH CELLBES ANSLUTER KRISTINA HERMANSSON NU TILL BOLAGET

– Jag tackade ja att gå in som ny styrelseledamot i Home of Textile för att det är två mycket fina varumärken med sina svenska arv och gedigna historia och kunskap. Jag är oerhört stolt och motiverad att få vara del av företagets spännande tillväxtresa framåt säger Kristina.

 – Med min erfarenhet hoppas jag kunna bidra med värdefulla perspektiv för tillväxt, i synnerhet med ökat fokus på kund, varumärke och digitalisering. Jag hoppas kunna utmana och skapa medvetenhet kring kundens agerande, att förstå vad som ligger bakom KPI’er och resultat som bör vara vägledande för strategier framåt avslutar Kristina.

 

PEDER JOHANNISSON TILLTRÄDER SOM NY STYRELSEORDFÖRANDE

På en arena som omfattar allt från små och medelstora ägarledda företag, familjeföretag och större börsnoterade företag har Peder byggt sin erfarenhet inom affärsutveckling på nationell och internationell nivå. I vårt bolag har han varit aktiv sedan maj 2021 och under vintern/våren 2022 varit interim Operativ Chef.

– Jag ser fram emot att vara fortsatt delaktig i Home of Textiles tillväxtresa genom att bedriva ett värdeskapande styrelsearbete tillsammans med styrelsekollegorna och vår VD Asgeir. Affärsutveckling handlar om att människor förverkligar potentialen på marknaden tillsammans. Bolaget lockar mig med sin förändringsvilja och ambition att driva inredningsbranschen framför sig säger Peder.

– För mig är det viktigt att styrelsearbetet leds professionellt, framåtblickat och effektivt. Allt baserat på gemensam utgångspunkt i enlighet med ägarnas förväntan och de formella krav som ställs på vårt bolag. Ytterst handlar det om att leverera på fastställt ägardirektiv och att skapa förutsättningar för nöjda kunder och medarbetare menar Peder.

I styrelsen fortsätter Magnus Tyrén som varit ledamot sedan 2016. Magnus kompetens som finans- och affärscontroller tillsammans med erfarenhet av designdriven företagsutveckling är värdefull för oss och hans erfarenhet ger oss önskvärd kontinuitet.

 

STYRELSEN:

Kristina Hermansson, Ledamot.  Marknadschef Cellbes AB

Peder Johannisson, Ledamot & Ordförande.  VD Cavini Management AB

Magnus Trast, Suppleant.  VD Investment AB Chiffonjén

Magnus Tyrén, Ledamot.  Ägare Poodle BKPER AB

 

VÄLKOMMEN TILL HOME OF TEXTILE

Mitt i Sjuhäradsbygden, textilindustrins vagga, verkar Home of Textile. Här, i Dalsjöfors anrika fabriksområde, huserar vi i nyrenoverade lokaler fyllda av trendiga möbler, inspirerande inredning, vackra textilier och passionerade människor.

Tillsammans skapar vi vår miljö och kultur där energi, inspiration och kommunikation gör oss till ett oslagbart team. Ett team där alla känner delaktighet. Det är hos oss de båda varumärkena Jakobsdals och Boel&Jan bor, under samma tak med samma vision – att tillföra själ och attityd i alla nordiska rum!

Vi på Home of Textile vill leverera trendig inredning och bidra med en modern livsstil till den nordiska marknaden. Vi vill inspirera dig att skapa unika rum och miljöer till ditt hem och ditt liv. Vårt hjärta slår för att göra ditt hem lite vackrare, lite mjukare och lite mer du, en kudde, en matta eller en fåtölj i taget.

Ägarstrukturen består av Investment AB Chiffonjén, Name-U Invest AB samt familjeägda Unibox Sweden AB med rötter sedan 1903 där vår VD är en av delägarna. Home of Textile har 20 anställda.

 

MER INFORMATION

Asgeir Eiriksson, VD Home of Textile Scandinavia AB +46 70-710 63 07 asgeir@homeoftextile.se

Magnus Trast, VD Investment AB Chiffonjén +46 70-518 80 65 magnus.trast@chiffonjen.se

Peder Johannisson, Ordförande Home of Textile Scandinavia AB +46 70-528 99 35 peder@homeoftextile.se

 

homeoftextile.se | boeljan.se | jakobsdals.se

 

DALSJÖFORS 1 JULI 2022 PRESSMEDDELANDE